ПРАВИЛА НА ФОРУМА

Прочетете правилата.Непознаването им може да доведе до наказания.
Потребителски аватар
gopetogopeto
Админ
Админ
Мнения: 3884
Регистриран: пет фев 24, 2017 9:45 am

ПРАВИЛА НА ФОРУМА

Мнение от gopetogopeto »

Регистрацията и участието във форума на даден потребител е доброволно и зависи само и единствено от него самия. Всеки е свободен да се откаже от акаунта си по всяко време. За да бъдете премахнати от форума няма нужда да пишете молби. Достатъчно е да не се логвате и след време ние сами ще заличим присъствието ви. Постовете ви ще останат.

І. Поведение


1. Обида към модератор или админ може да доведе до незабавен бан!

2. IP-та на потребители не се предоставят на други такива.

3. Споделянето на лични данни, снимки и каквато и да е информация за реалния живот на потребителите се наказва с бан.

4. Честата употреба на вулгаризми се наказва.

5. Не се допуска псуването, ругаенето и обиждането на други потребители. Дори и да бъдете провокирани, грубият ви отговор ще бъде наказан. Съветваме ви да не отговаряте на провокации и да се държите на ниво.

6. Тъй като това е ОФИЦИАЛЕН форум на ФК ЦСКА, не се допуска псуването, ругаенето и обиждането на лица, свързани служебно, или по друг начин с ФК ЦСКА, като членовете на ръководството на отбора, фен клуба, треньора, играчите и собственика на клуба. Независимо от класиране, стил на игра, решения и т.н.
Несъгласието си с техните действия и/или бездействия, можете да изразите напълно свободно, но по културен начин.

7. Досаждането чрез изпращане на Лични Съобщения към потребител, който ясно показва, че не желае да получава такива от вас, както и използването им за да обиждате потребителя, се наказват. В това число и публикуването на лични съобщения без съгласието на другата страна.

8. Обиждането на расистка основа и подбуждането към расизъм се наказват.

9. Тънки провокации, постоянни нападки, ехидни/иронични забележки или всякакъв друг тип продължително и целенасочено дразнене се наказва. Този тип наказания се налагат субективно от административния екип на форума. Решенията за това не се взимат импулсивно, а чрез продължително обмисляне и обсъждане.

10. Администраторите ще съдействат на властите за всеки текст, който нарушава законите на Република България.

11. Публично оспорване на административно решение или наказание се наказва допълнително. Потребителите имат правото да поискат обяснение от администраторите на форума относно определено тяхно решение, но администраторите не са длъжни да предоставят отговор. Въпреки това се стремим да дадем разяснения за всяко наше действие, когато такова бъде поискано.ІІ. Технически


1. Потребителите нямат право да се регистрират с потребителско име, което е с обидно или с вулгарно звучене, или което може да доведе до заблуда относно самоличността на потребителя.

2. Потребителите нямат право да използват картинки за аватари, които са с обидно или с вулгарно послание, както и емблеми на футболни клубове (с изключение на ЦСКА).

Администраторите на форума имат право да изтрият или променят аватара на който и да е потребител без предупреждение.

3. Потребителите нямат право да използват картинки в подписите си (включително Emoticons). Подписът не може да съдържа и текст, форматиран като цитат с BBcode. Подписът не е място за обяви и реклами. Изключение са само администраторите и модераторите.

Администраторите на форума имат право да изтриват или променят подписа на който и да е потребител без предупреждение.

4. Писането на кирилица е задължително. Ако сте писали на латиница, темата или мението ви ще бъдат премахнати. Вече има кирилица и за мобилни телефони, така че оправдания няма.

5. Можете да използвате аватар със снимка на друг участник във форума, ако имате неговото одобрение. При оплакване от страна потребител, че негова снимка се ползва за аватар от друг потребител без негово съгласие, аватарът ще бъде премахнат и ще последва наказание.

6. Подписът не бива да е натрапчив - уголемен и удебелен шрифт, ярки цветове и т.н. Ако обемът на текста в подписа е голям, намалявайте шрифта. Това НЕ означава, че цветовете, или подчертаването, или удебеляването на шрифта в подписа са забранени - използвайте ги, но с мярка.

7. Кликабъл линкове в подписа се считат за реклама и не се толерират.

8. Преди да създадете тема проверете дали не съществува друга със същото или подобно съдържание. Дублиращи се теми не се допускат.

9. Внимателно избирайте къде да пуснете темата си. Теми, които не съответстват на даден раздел, ще бъдат премествани, или изтривани.

10. От заглавията на темите трябва да се подразбира съдържанието им. Нежелателни са теми със заглавия от типа на "Вижте тва" - кое, "Ере бе" - ?!?!?, "Kym Upravata" - коя управа и т.н. Изключения се допускат само в Свободната зона.

11. Когато цитирате някой, НЕ е желателно да цитирате цялото му мнение, особено ако е дълго или вече има цитати в него. Цитирайте само частта, която визирате. Наказанието за прекалено цитиране е същото като за обида.

12. Не е желателно да цитирате мнението, на което отговаряте, ако то е сред последните в темата. Вашето ще се появи непосредствено след него и ще се получи дублиране - чудесно се разбира на какво отговаряте и само като споменете ника на автора му. Наказанието за прекалено цитиране е същото като за обида.

13. Времето за редактиране на вече публикувано мнение е сто и двадесет минути. Това е достатъчно време, ако прецените, че има нужда от редакция.

14. Прилагането на картинки, които са прекалено големи, е желателно да става с таг url, вместо img.

15. Потребителски имена, в които участва името на отбора на кирилица или латиница, могат да бъдат отхвърлени при регистрация. Ако все пак решите да пробвате подобна регистрация, е задължително името на отбора да е изписано с главни букви на кирилица или латиница.

16. Използването на proxy или прикриването на истинското потребителско IP е недопустимо и е тежко провинение. Води до отстраняване.Всеки потребител на форума е длъжен да се съобразява с горните точки. Ако не желае да се съобразява, то неговото присъствие във форума не е желателно.ІІІ. Наказания


1. Форумът използва 4-степенна система за предупреждения и наказания, които ще се появят под потребителското име на предупредения/наказания.
1-Забележка- Изображение
2-Втора забележка- Изображение
3-Официално предупреждение (жълт картон)-Изображение
4-Изгонен (червен картон)- Изображение
Тези предупреждения и наказания се налагат на потребителите когато те не спазват изброените по-горе правила, по преценка на административния и на модераторския екип. Възможно е да бъде наложено повече от едно предупреждение за едно и също провинение.

2. При получаване на червен картон, потребителят се отстранява от форума за 1 месец или перманентно, според решението на екипа.

3. Освен картоните, според случая могат да бъдат приложени и забрана за изпращане на лични съобщения, принудителна смяна на потребителското име, премахване на аватара и премахване, или промяна на подписа.

4. Ако потребителят не направи нови нарушения, предупрежденията се намаляват с 1 всеки месец.


ІV. Активност и заличаване на профили

1. Всеки потребител, който няма поне 10 мнения през първия месец след регистрацията, ще бъде заличен.

2. Всеки потребител, който няма поне 5 мнения на месец, ще бъде заличен. Изключение от това правило има само за потребители с над 500 мнения общо.

3. Всеки потребител, който не е влизал във форума за последната 1 година +/- няколко месеца, ще бъде заличен. Постовете му ще останат.


Въпреки че администраторите на форума ще се опитат да премахнат или да променят възможно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Вие разбирате, че всички съобщения на тези форуми изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администраторите (като изключим съобщенията, пуснати от тях самите), следователно последните не носят отговорност.

IP адресите, от които са направени всички съобщения, се записват. Приемате, че администраторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно и нужно. Като потребител одобрявате записването на всяка информация, която въведете, в база данни. Въпреки че тази информация няма да бъде предоставяна на трети страни без вашето одобрение, администраторите на този форум не могат да бъдат отговорни за всякакви хакерски атаки, които могат да доведат до разкриване на данните.

Тази форум система използва cookies, за да записва информация на вашия компютър. Тези cookies не съдържат никаква информация за вас, използват се само, за да подобрят функционалността на форумите. Мейл адресът ви се използва само за потвърждение на детайлите по регистрацията и паролата ви (и за изпращане на нови пароли, ако случайно забравите текущата си).

Административният екип полага постоянни усилия, за да бъде този форум подредено място, в което истинските привърженици на ФК ЦСКА могат да дискутират свободно помежду си проблемите и събитията около своя любим отбор. Тук не е мястото за избиване на комплекси и проблеми на отделни потребители. Решенията в екипа се вземат колективно и не се водят от личностни пристрастия или лични проблеми. Нито един потребител не се толерира, включително и самите членове на администраторския екип. Ако някой администратор в качеството си на потребител, пишещ мнения във форума, нарушава правилата, ще бъде санкциониран.

Заключена