Дебюти, тактики, стратегии, партии, турнири, играчи от миналото и сега....
Всеки горд армеец трябва да премисля добре, своите ходове.

На снимката е Магьосникът от Рига - Михаил Тал. За любителите на шахмата, препоръчвам да гледате негови партии от канала на MatoJelic във youtube. Страхотни жертви и комбинации.mazzini написа: ↑вт май 14, 2019 5:46 pm Много страхливо играха. Със страх СШ не се става. По-горе, на снимката, ако не се бъркам е Алехин- един от най-добрите и атрактивни гросмайстори. Боби Фишър е задължителен за проучване, особено сблъсъка му със Спаски. Както и типичен пример, че тази игра, може да те побърка.
Имам профил там, но от години не съм играл. Бях стигнал 2000 рейтинг по едно време.
Мхм, с Ернесто, Енцо, Харта(преди да се побърка)... някой сигурно ми се губи.
Изключително скучни ремита.Mourinho написа: ↑вт май 14, 2019 5:43 pm Ей, това е интелигентна тема.
Ред Арми, какво мислиш за последния двубой за светованата титла между Каруана и Карлсен в края на миналата година. От дистанцията на времето съм малко разочарован. Каруана почти не рискува, реално имаше шанс в една партия, когато основно Карлсен сбърка. Останах изненадан от него, беше ясно, че в блиц партиите няма шанс, а в последните партии бе по-пасивен и от Магнус.